Тиждень дорожнього руху

Відомо, що найдорожчий скарб людини – це її власне життя і здоров'я. Незнання або невміння дотримуватися певних правил часто призводить до втрати не тільки здоров'я, а навіть життя. Як ми знаємо, що з кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху на дорогах. А це в свою чергу, підвищує відповідальність усіх учасників дорожнього руху: водіїв, пішоходів, пасажирів. Тому, щоб зберегти своє здоров'я та життя потрібно завжди чітко дотримуватись встановлених Правил дорожнього руху.

З метою посилення профілактичної та роз’яснювальної роботи, підвищення рівня культури поведінки дітей на дорогах та закріплення знань Правил дорожнього руху у Ясногірській ЗОШ І - ІІІ ступенів з 12 по 16 листопада пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху. Відповідно до тематики Тижня в школі проводилися ряд масштабних та інформативних заходів, націлених на підвищення обізнаності та усвідомлення найгостріших проблем безпеки дорожнього руху.

Класні керівники 1-11 класів провела виховні години «Безпека на дорозі - безпека життя» у формі інтерактивної бесіди із застосування фото та відеоматеріалів профілактичної роботи із безпеки дорожнього руху. Учні повторювали правила дорожнього руху, розглядали ситуації на дорогах, ділилися своїми знаннями з однолітками, розгадували загадки, виконували завдання Світлофора, пригадали види та значення дорожніх знаків, відповідали на питання вікторини.

Велика увага приділяється вивченню Правил дорожнього руху з учнями початкових класів, адже саме вони найменше знають про безпечне поводження на дорозі. Протягом тижня проводились хвилинки безпеки, під час яких за

допомогою бесід, перегляду ілюстрацій, ігор з розмальовками, читання художніх творів, створення ігрових ситуацій дітям початкової школи надавалась можливість запам’ятати та вивчити правила безпечних ігор поблизу дороги.

Учні 1-4 класів переглянули повчальну передачу «Азбука безпеки з тітонькою Совою», яка ознайомила школярів з історією виникнення та розвитку транспортних засобів, Правил дорожнього руху, діти переконалися у необхідності дотримуватись Правил дорожнього руху.

Старшокласники і молодші школярі взяли участь у шкільному конкурсі малюнків на тему «Я – пішохід» (для учнів 2-6 кл.) і плакатів «Безпека дорожнього руху» (7-11 кл.).

Найбільше задоволення принесла участь у регулюванні дорожнього руху, кожному хотілося побувати у ролі регулювальника.

Протягом Тижня дорожнього руху учні 11-х класів взяли участь у Всеукраїнському конкурсі фото та відео робіт «Молодь за безпеку дорожнього руху».

Школярі уважно прослухали і зробили для себе висновки, щодо необхідності дотримання правил дорожнього руху, це може зберегти їх життя і здоров’я, а також життя і здоров’я інших учасників дорожнього руху та відвернути інші негативні наслідки.

/Files/images/2018-2019/predmetn_tijn/1.jpg/Files/images/2018-2019/predmetn_tijn/2.jpg/Files/images/2018-2019/predmetn_tijn/3.jpg/Files/images/2018-2019/predmetn_tijn/5.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 358

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.